Снимка: adelto.co.uk

Вярно, че ви предлагаме една дестинация, която може да се окаже облачна през по-голямата част от времето, но пък може вече да ви е омръзнало от зелени палми, тюркоазеносини води и бели пясъци.

Представяме ви романтичния, бутиков хотел „Дрифтууд", който се намира в близост до крайбрежното селце Портскато в Югозападна Англия и по-точно сред зеленината и природата на графство Корнуол.

Тук ще ви научат различни техники за риболов, ще ви научат да разпознавате рибата и ще ви хранят с местни продукти, включително диворастящи гъби, горски плодове, коприва, морско цвекло и морски копър. Готвачът на хотела е истински майстор на гурме специалитетите.

Въпросната английска почивка е достъпна само за уикендите на месеците август и септември. Част от прекарването тук включва сутрешно търсене на храна сред дивата природа с помощта на местен експерт, следвана от горски пикник. След това следва излизане в открито море с местните рибари, както и мерене на улова за деня.

След това гостите се връщат обратно в хотела, където могат да се насладят на готвената храна на готвача Крис Идън, който ще им преподаде няколко урока по кулинария. Денят приключение завършва с четиристепенна вечеря в ресторанта, където всяко ястие се поднася с различно вино от избите на винарната Cloudy Bay от Нова Зеландия.

Целта на този уникален уикенд е хем да образова повече любителите на виното, хем да им даде нова концепция за начина на хранене и съчетаването на виното с храната. А зелената красотата на Корнуол е идеалният фон за това полезно приключение.

Вижте снимките от това чудесно място в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase