Снимка: adelto.co.uk
fallback

В сезона на плажовете, моретата и океаните особено актуални са яхтените пътешествия. Всички богаташи освен със скъпи автомобили са се сдобили и с актуални плавателни съдове, които събират очите на туристите по пристанищата.

А едно от най-красивите и луксозни пристанища се намира в меката на разкоша – Дубай. „Яс Марина" е разположен в центъра на Арабския залив, водеща дестинация за яхтинг в Близкия Изток. Не само мястото е удобно, а и субтропичният умерен климат и ниското количество на валежи. Прекрасният бриз пък осигурява чудесни условия за ветроходство и комфортно плаване.

Мястото предлага лесен достъп до крайбрежието на Оман, Дубай и Катар и е с 400 км брегова ивица и 200 необитаеми острова в близост, което го прави доста примамлива дестинация за собствениците на яхти и за чартърни гости.

Луксозното пристанище Абу Даби Марина вече е известно със своите първокласни удобства, занимания и забавления. То отваря „врати" през 2009 г., функционира и се управлява от Camper & Nicholsons. Пристанището разполага с 143 кей-места с размер от 8 до 90 метра с допълнителни разширения до 150 метра.

В самото място има невероятни атракции от калибъра на Формула 1, както и на разположение на посетителите е най-големият покрит увеселителен парк Ferrari World. Самият Абу Даби е модерен и луксозен град, в който нищо не липсва на туристите като технологии и удобства, а по-авантюристично настроените могат да се докоснат до пустинята и уникални скрити плажове.

Спортът е на особена почит в Абу Даби. Новият голф клуб „Яс Линкс" включва игрища с по 18 дупки. Има конна езда, скуош и тенис, гмуркане, уейкбординг, водни ски, риболов и каяк. В случай, че искате да разгледате неописуемо красивите гледки, тогава на ваше разположение е 20-минутен полет до различни острови. Гостите на Яс Марина получават тази екстра безплатно!

Искате да научите повече? Просто разгледайте галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 10 години

До sarahimal li si rabota s arabin che govorish typotii i ne byrkai Persicite s arabite i doprinasqneto za sveta!

18

Анонимен

преди 11 години

Добре, че е нефта.

17

sarah

преди 11 години

vie seriozno li ,tova se otnasq na horata smeeshti da ubijdat arabskiq narod, arabite sa doprinesli tolkova mnogo sa razvitieto na sveta ,che nemoga daje da opisha. Ne stavaite smeshni s demonstrirane na tipichna bylgarska prostotiq i lipsa na inteligentnost. Prochetete neshto i ne smqtam, che ima baza za sravnenie na Bg i Arabskite strani.

fallback