Водице, Снимка: theyachtweek.com
fallback

Това приключение е наречено „Яхтената седмица" и предлага невероятни забавления като плаване с ветроходна яхта, регата, купон и всичко това на невероятно красиви и уникални места с кристално сини води и девствена природа.

Яхтите и катамараните, които се чартират за това време, побират от 4 до 10 човека и се движат заедно като една малка флотилия на купона. Можете да изберете между няколко дестинации: плаване в хърватски, италиански, карибски или гръцки води, но който и да е от маршрутите, ще се превърне в почивката на живота ви!

По време на плаването всеки ден е различен – ново пристанище или марина, нови забавления, нови срещи... А яхтата, която е вашият дом през тези дни, е едно малко бижу на умерения лукс, обслужвано от капитан и хостеса по ваш избор.

Тази инициатива започва в Хърватска и затова сме посветили тази статия на нейните прелести по двата предлагани маршрута. Това е една от най-красивите дестинации за плаване в Средиземноморието. Хърватска е уникална със соя климат, култура, природа и сравнително евтин живот, много малко страни в Европа могат да я конкурират.

Северният маршрут е страхотна комбинация от плаване, бесни купони и време за отпускане и почивка. Той минава през вълнуващи хърватки градове, малки рибарски селца, спиращи дъга водопади, закътани заливи и езера.

Плаването започва от Сибинек, който е един от най-младите и оживени хърватски крайбрежни градове. Посещават се нощни клубове, а две нощи от пътуването се прекарват сред природата на национални паркове и резервати. Кулминацията на седмицата е в Скрадин, където е организирано плажно парти под прекрасните водопади на река Крка. В последния ден от това приключение за всички яхти участници се провежда регата с награди и много изненади.

Южният маршрут също стартира от марина Кремик, минава през два невероятни хърватски града – Марина Каейтела и Сплит, след което поема епичното плаване към 4 изумително красиви острова за 7 дни. Центърът на приключението е в Хвар, известен с нощния си живот и щури купони, за бясното плажно парти, а регатата на финала на плаването ще позволи на всички моряци – опитни и начинаещи, да покажат какво са усвоили за плаването през тази 1 щура седмица.

Снимки от приключението  в сърцето на Хърватска можете да видите в  галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Stone

преди 11 години

Само камъни.Жестока жега.Не зная защо някой ще я посещава.Ако обичате каменисти баири подобре идете в Гърция.На мен ми хареса остров Патмос.

23

Анонимен

преди 11 години

Хм, сега като се замисля май се сещам, че бяхме говорили със собственика на фирмата дето дава лодките под наем. И на него на пристанището в Атина му беше доста евро нощувката, т.е. да си наеме място пък дали ще закара лодката си е негов проблем. Аз по-скоро говорех за пристанищата по малките островчета, там таксата, която ни искаха беше 2 евро.

22

До 14

преди 11 години

В сен тропе плащам 1000 евро за нощувка в марината това е цена с брокер. Тук ми искат почти двойно, и нямат дори условия като shore power conection дори вода липсва понякога. Да не говорим че таксите им около марините са същите като тези в самата марина. Говорим за 35м уахта. Лодката не е моя, капитан съм на нея и честно казано стоя само защото зимата имам място в Кан. Тва ми е homeport. Тези тука нямат нищо общо с балканския манталитет. Мислят се за европейци, но са много далеко от истината.

fallback