Снимка: populartourismplace.com

Дванадесетте апостола се намират по протежението на Great Ocean Road в Австралия. Уникалните варовикови възвишения са се образували в следствие влиянието на въздуха и вълните на морето. С времето те постепенно се отделят от брега и застават като дванадесет самостоятелни скали.

Само на четири часа от Мелбърн, Дванадесетте апостола е една от най-посещаваните природни забележителности в Австралия. Скалният феномен е дом на много морски видове – морски дракони, малки пингвини, омари, охлюви, морски таралежи и риби.

По време на изгрева и залеза гледката на това място е несравнима. Дванадесетте апостола променят цвета си от тъмен на пясъчно жълт под влиянието на слънчевите лъчи.

Всъщност, ако отидете до това място, вие няма да видите дванадесет скали, дори да погледнете от всички възможни страни. Едната хипотеза е, че никой ъгъл не е подходящ, за да обхванете с поглед и дванадесетте възвишения. Другата е, че всъщност скалите вече не са дванадесет на брой, защото няколко от тях най-вероятно са ерозирали.

Колкото и да са на брой обаче, Дванадесетте апостола си остават природен феномен, който на всяка цена трябва да се види, ако посещавате Австралия. За да се убедите в думите ни и да се възхитите на природната сила и магия, разгледайте галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase