Снимка: designswan.com
fallback

Тази къща изглежда така, сякаш е проектирана за смърф-гигант. Домът прилича на голяма гъба, поникнала насред гората. Или по точно на няколко гъби, свързани по между си.

Той се намира в град Перинтън, Ню Йорк, а неговият архитект се казва Джеймс Х. Джонсън. Къщата е построена през 1971 година и заема 4.100 квадратни метра. Конструкцията е разположена на хълм в гориста клисура и в непосредствена близост до водопад. Точно като домове на смърфовете от култовото анимационно филмче.

Всъщност къщата представлява няколко свързани „гъбки", като всяка една служи за различни нужди на своите обитатели. В едната се намира дневната с камина , в другата е кухнята, две от гъбите са спални помещения, в друга се намира СПА-зоната и една е оставена за тераса.

„Пънчетата" на всички гъбки са от бетон и стомана и всяка една тежи по 80 тона. Интериорът на имота е в уникален еко-ретро стил, който перфектно пасва на околната среда.
Наскоро къщата-гъба беше обявена за продажба за сумата от 1.1 милион долара, но много бързо си намери своя купувач.

Снимките на този разкошен имот са на ваше разположение в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 11 години

На наште богаташи - само зелени мухоморки......

11

Анонимен

преди 11 години

тва като светне вечер, може да изплаши някой нло фен

10

Анонимен

преди 11 години

4,100 квадратни метра това чудо абсурд да има.Имате ли си на идея колко е 4000 кв метра за справка 1000кв м е 50 метра на 20 метра ,а това ,даже го проверих е 4000 фута демек 360кв м

fallback