Снимка: Rachel Weill

Чаршафи, възглавници, юргани може и да звучи странно като удобства за спане на открито, но това не са обикновени къмпинг локации.

Това са уютни и луксозни платформи за сън, които съчетават цивилизация и природа в едно. Първият е Амангири Ризорт (Amangiri Resort) на езерото Пауел, Кениън Пойнт, Юта.

Тук луната огрява скалистите плата под огромното небе. През нощта може да се чуе вой на койот, а призори стада от планински овце може да минат наблизо. Това е част от чара на курорта Amangiri – екстравагантно място, разпростряно на 600 декара, граничещи със земите на индианците Навахо.

Това е едно от най добрите места за наблюдение на звездите в САЩ - въздухът е чист и сух.

Курортът разполага и с по-затворени апартаменти, оградени с три стени, басейн и открит таван. Нощните температури тук се движат между 7 и 15 градуса, така че освен копринените чаршафи, добре дошли са и тежките юргани за завиване. Странното е, че хем сте сред дивата природа на Юта, хем можете да си поръчате бренди с кокосово мляко, кафе в 5:30 часа сутринта и въобще каквото се сетите... Цените са между $1500 и $3500 на нощ.

Другите осем впечатляващи хотелски апартаменти за сънища под звездите вижте в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase