Крако, Италия , Снимка: smashingtops.com
fallback

Сгради, улици, инфраструктура и... тягостна тишина навсякъде. Призрачните градове са доста интересни, защото сякаш са запазили частица от душите на хората, които са ги населявали някога.

В тях сякаш има някаква неразказана, странна история, която често е по-скоро тъжна и потискаща, но при всички случаи – любопитна и завладяваща. Макар и често да не е свръхестествена, а съвсем прозаична и дори бедствена.

Ако искате да чуете резюме на тези истории и по-точно защо един цял град е бил изоставен от всички свои жители, прочетете това.

Представяме ви 10-те най-интересни градове-призраци в света в тази мрачна класация.

Разгледайте ги и научете повече за тях в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимко

преди 12 години

Някои от градовете в класацията изобщо не са призрачни, а историите им са художествено украсени. Например според Wikipedia гр. Балестрино в Италия през 2009 г. е имал население 597 и даже на снимката под 10 ясно се вижда къща с простряно пране. Населението на гр. Крако (на снимката горе) през 2009 г. е било дори по-голямо - 773 жители и същият е популярен туристически център. Единственият истински град призрак в класацията е гр. Фамагуста в Кипър -жертва на безумната турска диващина.

20

чичо Тиквичка

преди 12 години

Скоро по Черноморието ще има такива изоставени градове и градчета. За съжаление...

19

тоя

преди 12 години

Ами не влизай тука,като не ти харесва.Има много други новинарски сайтове.Ей,аман от *** с претенции.Демокрация е ,никой не ти държи дуло на пистолет в слепоочието да влизаш тук.

fallback