Снимка: knstrct.com

Представете си какво е усещането да живеете в надуваем балон или поне да пренощувате няколко дни. Французите отдавна се славят със своята изобретателност и ето, че са измислили как да забавляват туристите, а и сами да си създават екстремни усещания и разнообразие.

За целта са създали два хотела, които реално дават възможност за нощувка под звездите. Те са дело на дизайнера Пиер Стефан, който се е стремил да създаде еко пространство, което поставя хората в непосредствена близост до природата, но и им създава комфорт и нормалните удобства за всяка стая.

Хотелите представляват балони, които са с дължина около 13 стъпки. Някои са напълно прозрачни, докато други позволяват известно лично пространство.

Балоните са разположени на специална дървена плоскост, така че да не се движат и търкалят по гористите местности. Освен това не разполагат с тоалетна, нито с баня, така че са приемлив вариант за авантюристи или за по-планински ориентирани хора, които не с притесняват да ползват благините на природата.

Добийте по-добра представа за балоните от галерията в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase