Снимка: adelto.co.uk

Разположена в покрайнините на Кейптаун, Южна Африка, прекрасната къща „Nettleton 199", предлага почти хипнотична гледка към морето и красивите планини и е абсолютно изолирана от поглед към съседните къщи. Къщата е проектирана от студиото SAOTA специално за млад сенегалски бизнесмен и неговото семейство.

Задачата на архитектите била да създадат сграда, която да има максимален изглед към морето и в същото време да притежава градина в планината. Модерната резиденцията се извисява над Атлантическия океан на запад, а красивата й градината се намира в източната й част.

Интериорът и обзавеждането са дело на студиото за дизайн „Okha". Великолепната къща разполага с изключително просторна жилищна площ, декорирана в пост-модерен стил. Всички елементи в интериора съжителстват в хармония. Линиите са изчистени, формите – геометрични, а като контрапункт се явява мекото осветление, което допринася за интимната атмосфера.

Преди, на място на къщата е имало бункер, построен по времето на Втората Световна Война. Днес, част от бункера е запазена и се е превърнала в подземно домашно кино.

Вижте повече от уникалния дом в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase