Снимка: atelier29.blogspot.com

Какви ли не приумици имат хората, за да си създадат различни усещания! Как си представяте престой в хотел, напомнящ затвор? Повечето от нас биха потръпнали от ужас при самата мисъл, но както изглежда за някои хора това е приключение, което да "отметнат" в списъка с диви неща, които са извършили през живота си и да има какво да разказват на приятели и роднини години наред.

Ако сте достатъчно ексцентрични в желанията си да изпробвате нови неща, посетете хотел Алкатраз в град Кайзерслаутерн в западната част на Германия. Бившият затвор сега посреща гостите си, за да изпитат емоцията на затворниците, но с опцията да могат да бъдат „пуснат на свобода" когато си пожелаят.

За първи път сградата отваря врати като хотел през май 2007, а като затвор е започнал да функционира от 1867 г.. Днес разполага с 57 стаи, или по-скоро „килии". Запазаени са оригиналните легла, решетки и прозорчета в тежките стоманени врати. Мениджърът на хотела Андреас Киш е адвокат, който заедно със съдружника му - също адвокат, решават да закупят бившия затвор и да го превърнат в хотел „със специална атмосфера".

За да си представите по-цветно как се забавляват гостите на хотела, вижте галерията в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase