Снимка за спомен. Снимка: Reuters
fallback

Италианският остров Джилио, край който на 13 януари претърпя крушение корабът "Коста Конкордия", се е превърнал в истинска атракция за туристите именно заради трагедията с лайнера, съобщава в. "Фигаро", като се позовава на местните власти.

За януари и февруари броят на туристите, посетили Джилио, е скочил с 200%.

Oще по темата

Гостите се тълпят по бреговете, за да видят заседналия върху скалите луксозен кораб, който вече си спечели прозвището "Полегналата Айфелова кула".

Много круизни кораби също се доближават до останките от лайнера, за да могат пасажерите им да го разгледат.

Обикновено на остров Джилио през зимата живеят 700 души, а през лятото 3400 души. През летния сезон туристите, които отсядат там за по-дълго време са 4000, а туристите, които само минават през острова са 50 000.

Местните власти обаче не се радват на новата форма на "злокобен туризъм", при която хората идват, за да разгледат отблизо трагедията с "Коста Конкордия".

Туристите имат и допълнителна атракция - в кафенетата и ресторантите на Джилио те могат да се наслушат на разказите на екипите, които претърсват кораба и които са окупирали местните хотели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 12 години

Тоя прилича на японски войник от втората световна война, а тя - на *** :-)

17

jan

преди 12 години

до18тя прилича малко на филипинка. Около Давао са такива маймунчести.

16

до 18

преди 12 години

И как разбра, че са филипинци бе, професоре? Бил съм на Филипините и ти казвам, че не приличат на такива. А ти къде си бил....до Гърция и обратно? Аман от смешници философи

fallback