Снимка:unfinishedman.com
fallback

Може и да мразите замърсяванията, но точно те са причина стъкленият плаж Glass Beach във Fort Bragg, Калифорния да се появи. Този невероятен резултат е дело на човешката природа и по-точно на човешкия боклук и устойчивостта на природата. Този рай от многоцветни стъклени камъчета по западното крайбрежие на САЩ е всъщност наследство от стъкления боклук, който десетилетия наред се е събирал и преобразувал.

Днес този плаж е със статут на защитен район, но през 1949 година това място е било нещо като сметище. В продължение на 18 години, хората са забравяли за естествената красота и величието на океана, скалите и дълбините и са хвърляли ненужните си неща тук.

В един момент властите в Калифорния са забранили изхвърлянето на боклука и са третирали района като една забравена "грешка". Майката природа, обаче, се е заела с „мръсната" ситуация и в следващите 30 години човешката безчувственост е превърната в плаж от блестящи камъчета от полирано стъкло. Държавата осъзнала, че хората ще започнат да идват тук и да събират с шепи красивите стъкълца, отразяващи слънцето, и бързо превърнали мястото в национален парк.

Какъв е резултатът? Властите все пак изчистили всички ненужни боклуци, с които природата не могла да се справи – ръждясали метали, всевъзможни отломки и т.н. и днес Стъкленият бряг е съкровище, което си заслужава да посетите.

Още интересни места вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

az

преди 12 години

Kofti snimka, na jivo e mnogo po-krasivo :o)

fallback