fallback

Общ преглед

 

Монсанто е автентично село, разположено на планински склон на югоизток от Сера да Естрела в Португалия. Това историческо село е едно от най-забележителните в Европа. Местността тук е останала непремоменена в продължение на столетия.

Селото е построено между гигантски каменни блокове, с къщи, притиснати под огромни камъни, като някои дори едва се подават изпод покритите с мъх канари. Уличките в каменното село са тесни и лъкатушещи и водят към руините на стар темплиерски замък, издигнат през 1165 г.

През 1938 година Монсанто е обявено за "най-португалското село в Португалия". Закон пази мястото от ново строителство в района и благодарение на него Монсанто е запазило типичния си облик и средновековно очарование, превръщайки се в жив архитектурен резерват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 12 години

Наистина е много живописно и някак много поругалско, обаче...Има един камък без Акт 16...

34

Маринчев

преди 12 години

О, радост за моите очи - невероятната Португалия. Това е уникална държава. Пожелавам на всички да я посетят поне веднъж, за усетят аромата на палмите, Атлантика, средиземно море, реките Дуро и Тежу, аромата на каймачените сладки и кафето бика, печените кестени, зеленото вино и портвайна, да видите три вида надземна железница, 200 годишните трамваи, да чуете португалското фадо, което беше обявено преди една седмица от ЮНЕСКО за световно наследство, и т.н....

33

жоро

преди 12 години

там където няма комунисти - винаги е хубаво.

fallback