fallback

Общ преглед

 

Кевин Ричардсън винаги е проявявал интерес към животните и от 3-годишна възраст си имал жаба, която отглеждал под леглото си и я хранел с бисквити. Но когато пораснал, счупил всички прегради на безопасността между човека и дивата природа.

Той презира традиционните начини за опитомяване на диви животни и смята, че има по-добър подход от камшика и веригите. За да опитоми лъв, вълк или друго диво животно, той използва любов, разбиране и доверие. Кевин познава всяко животно, с което работи или общува, като отделна личност. И знае кое днес е сърдито, кое е щастливо, разстроено или раздразнено.

Ричардсън е използвал уникалните си отношения с големите хищници за създаването на документални филми и реклами. Работил е в Lion Park в Йоханесбург, Южна Африка. Документалистът Майкъл Розенберг оценил необикновените способности на Кевин да общува с животните и решил да ги запечата във филм.

Кевин е участвал в различни научноизследователски работи в Okavango Delta и Lydenberg и в резултат се е получил много интересен документален филм за черния леопард с името „В търсене на легенди”.

Работата и снимките, в които е участвал Кевин, се разраснали и станали популярни, в резултат на което той сега работи по по-мащабен проект, който се нарича „Царството на белите лъвове”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

13

преди 12 години

Уникални снимки!Лъвовете са страхотно красиви!!!

52

жени

преди 12 години

Красиво! Пожелавам ти да си спасиш белите лъвове, както и всички други приятели!

51

Анонимен

преди 12 години

Респект...

fallback