Снимка: Dnes.bg
fallback

Милано, Монако, Мон Блан в обектива

Скоростна обиколка на Милано и района или как за 48 часа посетихме Милано, Шамони, Курмайер, Мон Блан, езерото Комо, Монако и Ница.

Ако искате да се възползвате от лоу кост предложенията на някоя от компаниите предлагащи полети до Милано, то ето ви и възможни варианти за прекарване на времето.

Единият начин: ако сте шопинг маниак, може да потрошите цялото си време по магазини и разпродажби. Самият град е финансовият център на Италия и е прекалено индустриализиран, за да ви предложи забележителности, като Рим например.

Другият вариант е да пообиколите наоколо с кола под наем и да се запознаете със забележителностите на района.

Скромна група от 5 човека наехме кола и се опитахме да покорим възможно най-много точки. А именно Милано, Мон Блан (Курмайер,Италия и Шамони,Франция), езерото Комо  и Лазурния бряг в лицето на Монако и Ница.

Ето и краткото ни аматьорско видео от пътешествиетo (Всъщност Матерхорн е на картинката на Тоблерон, а не Мон Блан, както споменаваме във видеото):

Пътят до Курмайер е около 250 км, като магистралните такси са около 5 евро във всяка посока. Самият лифт към върха (съседния връх Пунто Хелбронер) струва 36 евро в двете посоки и е кабинка, която събира 30 човека.

Дори в най-горещия ден си подгответе топли дрехи за всеки случай.

Под връх Мон Блан се намира прочутият тунел, който свързва Италия и Франция. Той е с дължина 11 600 м и струва 37 евро на автомобил в едната посока или 44 в двете.

Общо тунелите по пътя за Милано-Шамони са около 40 км, но това не е нищо в сравнение с пътя Милано - Монако. Докато достигнете кралството, ще ви се наложи да минете около 130 тунела и още толкова мостове. Предварително си подгответе и дискове за слушане, тъй като радиостанцията ще ви прекъсва през цялото време. 

Магистралата излиза 22 евро в едната посока. 

Езерото Комо е на не повече от 50 км от Милано и можете да обикаляте цял ден неговите брегове. Съвсем наблизо е и Швейцария, която можете да посетите дори без да ви погледнат документите, стига да карате кола с италианска регистрация.

Кола под наем от Милано за 3 пълни дни от летището в Бергамо ще ви излезе около 125 евро, но сте задължени да платите и 25 евро застраховка на ден. 

За тази сума взимате чисто нов автомобил (в нашия случай Фиат Гранде Пунто) с екстри като климатик и типтроник скоростна кутия. За GPS ще трябва да си доплатите 11 евро на ден, но не се отказвайте от електронната навигация, освен ако не познавате града на петте с пръста.

Ако нямате навършени 21 години, няма да ви дадат кола. Ако нямате навършени 25, ще трябва да платите такса "млад шофьор" в размер 15 евро на ден.

За да вземете рент-а-кар трябва да имате кредитна карта с достатъчно пари в нея, но дори да не притежавате, можете да използвате дебитна, с която да платите малка такса (1-2 евро). За съжаление ще трябва да оставите и депозит в размер на около 400 евро в случай, че нямате кредитна карта.

Задължително си резервирайте колата един ден по-рано, тъй като на място без резервация излиза и по-скъпо.

Милано, Монако, Мон Блан в обектива

Още снимки от Мон Блан

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Vi

преди 15 години

Ама защо е толкова кратък...Супер е идеята за филма

24

wild

преди 15 години

tova e naj-tupiq grad v italia tam sum jivql samo *** i pazari to v kurdjali po-svqstna re4 ima:) osven 1 duomo ni6to drugo nqma samo severnoafrikanska mafia i mirizma na loj ujass apuk na6te ganki tupite tam sa kenefadjiiki i se 4ukat s *** za pari pove4eto de a se smeqt na ruskinite tam marokinci i *** ot egipet durjat narkoticite i mafiq s apartamenti i karti identita sre6tu pari...a be ujas!tam i den ne otivam.

23

Усмивка Михайлова

преди 15 години

Кирчо, почитател съм ти, ама това изказване под снимката на катедралата е голяма глупост. Върнах се от Милано във Вторник, била съм там и преди, и, повярвай ми, забележителности има достатъчно, така че да не ти стигне една седмица да ги разгледаш. Няма да изреждам, стига човек да си купи един гайд за града и сам ще разбере.

fallback