Снимка iStock
fallback

Донор на органи се върна към живота, докато безжизненото му тяло стоеше на масата в операционната зала, а хирурзите се готвеха да извадят части от тялото му.

36-годишният Томас Хувър II е бил в мозъчна смърт, когато хирурзите са отишли ​​да премахнат органите му в болница Baptist Health Richmond в Кентъки, разказа сестра му пред NPR. Но когато лекарите отишли ​​да тестват здравето на сърцето му за трансплантация, Хувър се съживил, пише "Телеграф".

"Той започнал да мърда върху масата", обясни сестра му. Хувър бил откаран по спешност в болницата след свръхдоза наркотици в същия ден и според лекарите изпаднал в мозъчна смърт.

Но сестра му Дона Рорър разказва, че внезапно Хувър отворил очи и се огледал, докато го карали от отделението за интензивно лечение към операционната зала. На нея и на други членове на семейството обаче е казано, че това е просто общ рефлекс.

Едва след като Хувър започнал да се движи и да плаче, хирурзите решили да не продължават с експлантацията на органи.

"Това е най-лошият кошмар на всеки, нали? Да си жив по време на операция и да знаеш, че някой ще те разреже и ще извади частите от тялото ти?" каза Дона Рорър

Главният прокурор на Кентъки и Администрацията за ресурси на здравните служби на САЩ в момента разследват ужасяващия инцидент.

Междувременно Рорър казва, че брат й има проблеми с паметта, ходенето и говоренето оттогава и тя е станала негов законен настойник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Менгеле

преди 1 час

Следващия път ще знаят да упояват донорите, да не вземат пак да "възкръснат".

41

Разкажете

преди 2 часа

за войниците - донори в покрайна. Уж лягат да ги закърпят, а ги транжират за органи.

40

къдя уа

преди 3 часа

У Русия не те чакат да изадаш в кома. Там направо играят докато се дърпаш

fallback