Снимка: БГНЕС

В бъдещото правителство трябва да участват партийни лидери или ярки политически фигури, които да носят политическа отговорност. Ако ПП-ДБ искат да имаме общо правителство, трябва сега да кажат коя е тяхната кандидатура за министър-председател. Аз никога в чужд кабинет не съм влизал. Всички лидери – Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов всички те идваха с Делян Пеевски при мен, заяви Бойко Борисов в Петрич, цитиран от БГНЕС.

Борисов подчерта, че след напускането на парламента нито се е виждал, нито се е чувал с Делян Пеевски и „Възраждане“.

"Другите партии въобще не мислят да има правителство. Това е ужасната истина", заяви Борисов. Той припомни думите на представителя на ПП-ДБ Андрей Цеков, че ПП-ДБ се явяват на тези избори с ясното съзнание, че никой от техните лидери не става за премиер.

Борисов подчерта, че е привърженик на кабинет с ярки политически фигури, но от вчера е скептик дали това може да се осъществи. Причината за това е в ПП-ДБ и тяхната идея за равно отдалечен премиер. Той обвини опонентите си, че с тая идея искат да вкарат във властта „Възраждане“ и припомни как Кирил Петков и Асен Василев са се „криели в подземията на НДК“, за да договарят свалянето на Рая Назарян от председателския пост в парламента.

"Искам да знаем кой е вашият премиер сега? Да кажат кой ще е премиерът, за да мислим дали ще приемем или не. ГЕРБ няма друга опция, докато ПП-ДБ имат опции за съставяне на коалиция с „Възраждане“, с Доган и др“, обърна се Борисов към ПП-ДБ.

Той подчерта, че сглобката е създадена от Алексей Петров.

"Алексей Петров го застреляха, защото той направи сглобката. Той ни събра с Кирил и Асен. Второто тяхно правителство е сглобено от Алексей Петров с моето лично участие", уточни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че „сглобката“ е направила някои добри неща в социалната политика и за обществото като цяло, сред тях са бюджета, украинската помощ, помощта за миньорите и др.

Борисов заяви, че десетки пъти са се подписвали заедно с Петкова, Василев, Иванов и Пеевски под важните документи и призова опонентите си от ПП-ДБ да не увъртат по темата с контактите си с Делян Пеевски. „Защото написаното остава следи. Тези документи с нашите подписи се пазят в библиотеката на НС“, добави лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase