Снимка БГНЕС
fallback

Разположените в Близкия изток американски сили са свалили ирански дронове, насочени към Израел. Това заяви представител на Пентагона, цитиран от АФП.

"Съгласно нашия непоклатим ангажимент в подкрепа на сигурността на Израел, американските сили в региона продължават да свалят дронове, пуснати от Иран и насочени срещу Израел", каза този представител, пожелал анонимност. "Нашите сили остават в позиции да оказват допълнителна подкрепа в сферата на отбраната и да защитават американските сили, действащи в региона", добави той.

Кралските военновъздушни сили на Великобритания също съобщиха, че техни изтребители се използват за сваляне на ирански безпилотни самолети.

Взривове и сирени за въздушно нападение отекнаха в Йерусалим след полунощ, след като Иран предприе атака с дронове и ракети срещу Израел в знак на отмъщение за удара по дипломатически комплекс на Иран в Дамаск от началото на април. Това е първият път в който Иран нанася директен военен удар на Израел, въпреки че враждата им датира още от Ислямската революция през 1979 г.

Великобритания нарече иранското нападение срещу Израел "безразсъдно", Италия изрази тревога, Франция осъди "дестабилизиращите действия" на Техеран, а Германия изрази опасение, че целият регион може да бъде вкаран в хаос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Израел дебне

преди 1 месец

Аятоласите да е...не

171

Анонимен

преди 1 месец

От БеТА питата тва да не е рустака шпионка Шокира която с типичнят руски жест за изразяване на широкополярно несъгласие се саморакрива под некои опции на влияние от възрастовия отпежатък. А каква елегантна и лоялна към красотата сенатор е тя всъшност. Някой я е вкарал в капана на фотосите. Днес се подиграват с жената

170

Алооуу,

преди 1 месец

...сайтът за запознанства е другаде! За тия, които претендират за красота! Факт е , че всички дронове са свалени! А и по-интересното тепърва предстои! Иран ще продължи да напада с Хизбула, и пак ще пусне Шахедите , та евреите надали ще ги чакат! А Копейките не ги броим! Те са издигнали лъжата в култ!

fallback