Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков призна, че е баща на малкото дете на Габриела Славова и намерения убит и подпален Пейо Пеев.

Късно тази вечер Минков написа във фейсбук профила си: Имам основание и съм сигурен, че съм биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев, съобщи „24 часа“.

Тялото на Пейо Пеев бе открито в подпален автомобил в столицата късно вечерта в петъка. За убийството бяха обвинени Габриела и майка й Красимира. В понеделник стана ясно, че Пейо и Габриела са били в развод и са спорели за родителските права върху двете им деца.

Още по темата

В петък вечерта Пейо отишъл с колата си до дома на бившата си възлюбена, за да говорят за децата. Габриела настоявала, че Пейо не може да има претенции към едното, защото не е негово. Мъжът обаче бил категоричен, че е баща и на двете. Започнал тежък спор, а Красимира слушала от съседната стая. След дълги кавги Пейо си тръгнал и изглеждало сякаш всичко е приключило.

Смята се, че в този момент двете жени са се наговорили. Така отишли до колата на Пейо. Навън било тъмно, а заради снеговалежа нямало хора.

Пейо бил залят с бензин, целта била да изглежда, сякаш се е самозапалил. Майката и дъщерята обаче не предвидили, че на улицата има камери, на които се виждало как го заливат.

Велико Минков е водел дело за признаване на бащинството на 4-месечния Кристиян, разясни пък адвокатът на бившия депутат Пламен Борисов.

"Г-н Велико Минков има основание да вярва и е сигурен, че е биологичен баща на 4-месечния Кристиян, роден от Габриела Славова, която е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. По силата на презумпцията за бащинство, покойният г-н Пейо Пеев е станал баща на Кристиян, заради качеството си на съпруг на майката г-жа Габриела Славова.

Г-н Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд. Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голямо дете.

За съжаление съдебните процедури по оспорването на произхода на детето от г-н Пеев и признаването на г-н Минков за баща, текат неадекватно бавно, спрямо социалната необходимост.

В резултат от това, г-н Минков не може да поеме грижата за сина си, докато не бъде признат от държавата за негов баща", написа адвокатът във фейсбук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase