Снимка: БГНЕС

Внимателната формулировка на изявлението на двореца предполага, че е "възможно да се случи нещо сериозно". Това твърди бившият кралски кореспондент на BBC Ричард Съмнър.

Още по темата

"Цялата политика на двореца винаги е била подценяване и винаги съм подозирал, че тук вероятно има нещо повече от проблем с мобилността", допълва той пред BBC News.

Заедно с напредването на възрастта може да има и други по-сложни медицински проблеми, казва той.

"Когато си на 96, разбира се, не можеш да очакваш да имаш здравето на 25-годишен", категоричен е Съмнър. "Надяваме се, че това е преходна буря, която може да бъде преодоляна, но мисля, че съдейки по внимателната формулировка на двореца, тук вероятно се случва нещо сериозно.“

Съмнър добавя: "Хората, които са я виждали, казват, че умът й остава остър и все още много се интересува от всичко."

Той казва, че изглежда "тялото й се отказва от нея" – въпреки че не е ясно "по какъв начин или колко зле".

По-рано днес Бъкингамският дворец обяви, че лекарите са загрижени за здравето на Елизабет II, която остава в замъка Балморал. Цялото кралско семейство, включително Меган и Хари, се втурнаха към Шотландия да са до монарха в трудния момент.

В това време церемонията по смяна на караула в Бъкингамския дворец на 8 септември е отменена на фона на съобщенията за влошеното здравословно състояние на британската кралица Елизабет II, съобщава „Мирър“.

Отбелязва се, че на портите на двореца е поставена табела с надпис: "Днес няма да има церемония по смяна на караула"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase