fallback

Общ преглед

Украйна отбелязва Деня на единството, обявен преди два дни от украинския президент Володимир Зеленски в разгара на напрежението между Русия и Запада около Украйна, предаде ДПА.

Oще по темата

Днес в столицата Киев националният химн отеква от високоговорители. Навсякъде се веят украинските знамена.

В държавните учреждения служителите пеят химна, а занятията в училищата в цялата страна са отменени. Телевизиите излъчват специални програми цял ден.

Президентът Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че това е специален ден за страната. Украинците може да имат различен език и география, но "са обединени от желанието да живеят в мир, да живеят щастливо", подчерта той. "Хората имат право на това", добави украинският президент. "Само заедно можем да защитим отечеството си", подчерта той.

Днешната дата бе избрана от Зеленски за Ден на единството, след като американски медии, позоваващи се на източници от разузнаването, съобщиха, че Русия планира да започне нашествие срещу Украйна на 16 февруари.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

Solar Power

преди 2 години

До Атанас Велмазов: Е що пък с Русия ? Някой може да искат с ЕС ,САЩ и дори Турция. Кой си ти жал ък пръ дльо ,че да ми казваш да ходя при Русия ?! Ходи ти ! Бях там цели 45 години и ми стигат. Отивай да събираш копейки !

127

Кой подтиква украинц

преди 2 години

Тази сутрин украинците са подложили на обстрелДонецк.Има много загинали мирни жители.Путин вчера се отегли и днес украинците започнаха ,като не спазиха Минското споразомение.

126

Анонимен

преди 2 години

като гледам тези хорица как се радват на празника - все едно са на погребение.Явно ултра фаш а гите бандеристи от от АЗОВ са ги подкарали да празнуват

fallback