Снимка: Lap.bg
fallback

Общ преглед

Кубрат Пулев загуби битката с британеца Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория. Българинът загуби с нокаут в края на деветия рунд.

По този начин Антъни Джошуа успя да защити световната си титла при професионалистите в тежка категория и поясите си на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и IBO (Международна боксова организация).

За Кобрата това бе втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, но отново не успя, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург.

Джошуа доказа, че е голям шампион и вече има 24 победи (22 с нокаут) и само една загуба.

Единствената му загуба до момента дойде шокиращо в мача му с американеца от мексикански произход Анди Руис през юни 2019 година, но шест месеца по-късно Джошуа си отмъсти на реванша, записвайки победа по точки.

След този мач Кубрат Пулев има 28 победи (14 с нокаут) и две загуби. Сред най-впечатляващите скалпове във визитката на Кобрата са Дерек Чисора, Хюи Фюри, Богдан Дину, Майкъл Спрот, Александър Димитренко и Александър Устинов.

Всичко за развитието на мача четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

534

Анонимен

преди 3 години

Не е проблема в това че загуби. Проблема е в превъзбуденото и странно поведение. Това момче дето победи си излиза със слушалките на кантара, сигурно да не слуша нашия как се репчи. Той не стига че е с класи над него на ринга, ами и с държанието си. Накрая Джошуа му го каза: "Благодаря, че намина". А на нас остава разочарованието, че няма какво да зарадва нашия народ и малко самочувствие. И друго ще кажа. Абсолютно нежужни тиради във Фейсбук. То едни и същи копирани постове, баси тъпотиите.

533

Анонимен

преди 3 години

Пулев нито беше агресивен, нито дързак, просто играеше като пиян терекат.

532

Анонимен

преди 3 години

Това е състезание един печели , ние не одобряваме поведението на ПУЛЕВ,не го нападаме, ЧЕ Е паднал! Трябва да се държи с уважение към съперника! Много простотия и самонадеяност!

fallback