Общ преглед
Нови 13 случая на болни от коронавирус са регистрирани в България.

"Има промяна в броя на регистрираните лица, установени са още положителни и те са 13. Така общия брой на лицата, установени с коронавирус са 94", каза ген. Мутафчийски на редовния брифинг.

Има и трета жертва. Тази сутрин е починала възрастна жена, настанена в "Пирогов" с инсулт и коронавирус. С нея броят на починалите става трима.

"Разшири се и броят на областните центрове с установен коронавирус. Вчера от 332 проби, 13 са положетелни, сред които са и новите центрове Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас", каза ген. Мутафчийски. Той обясни, че случая в Бургас е непосредствено свързан с Банско.

Болната е жена на 39 години, която е била готвач в едно от заведенията. Прибрала се е преди седмица. Установени са 25 контактни лица. Жената е имала симптоматика и е приета в инфекциозната клиника на болницата в Бургас.

"Получихме и информация от посолството в Скопие, където двама граждани на Северна Македония, след почивка в Банско, са установени като положителни", обяви още генерал Мутафчийски.

Във ВМА се лекуват 11 души, Пирогов - 3, от които един е интубиран. Той не е с потвърден COVID-19, но е силно съмнителен по думите на ген. Мутафчийски. В МВР болница се лекува 1 човек, както и в "София мед" и Александровска болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар