fallback

Общ преглед

Жертвите на самолетната катастрофа вече са 14, съобщава Интерфакс. Предварителен списък, публикуван на Facebook страницата на летището в Алмати, сочи, че са оцелели 60 души. Здравното министерство пък съобщава, че в болници в Алмати са приети 66 души, 12 от които в тежко състояние.

Градските власти призоваха жителите да дарят кръв на жертвите на самолетната катастрофа.

Самолет Fokker-100 катастрофира край село Кюзилту при опит да излети от Алмати за столицата Нур-Султан. На борда е имало 95 пътници и петима членове на екипажа.

Oще по темата

Машината се е ударила в бетонна стена на края на пистата на летището и се е разбила в сграда. Работата на спасителните екипи продължава.

Към момента няма данни за пострадали българи при самолетната катастрофа в Казахстан, довела до множество жертви и ранени, съобщават от пресцентъра на МВнР.

Българското посолство в Казахстан е в постоянен контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

Българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Казахстан на телефони +7 7172 90 15 15 и +7 701 304 24 77.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

Валентине, и как при кацане се ползва пълен форсаж на двигателите ве? Ти пилотирал ли си самолет някога?Иначе за онова което си прав е че излитането и кацането са най-критичните моменти от полета.

14

Анонимен

преди 4 години

Кюзилту, Нур-Султан, Алмати...кви са тия фъкистани ве?

13

Анонимен

преди 4 години

До РадарИзлъчванията вече са повредили мозъка ти! Бе-е-егай по-далеч от радарите! Теб виче и микровълнова печка ще те довърши!

fallback