Снимка: МВР

"Надявам се този път ръководството на МВР да не се опитва да превръща акцията в поредния медиен успех, защото тя е успешна частично. Половината от нея е провал. И е провал именно в управленската си част, тъй като стана ясно, че в МВР липсва разбиране за оперативна работа", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.

Още по темата

"Това министерство се ръководи от хора, които за съжаление не разбират от такъв вид дейност. Когато се случи някакво престъпление те насищат района с хора... и всички се досещаме какво следва", каза той.

Заподозреният за двете убийства, извършени в Костенец преди няколко няколко седмици Стоян Зайков, беше открит в района на Долна баня снощи. Когато полицаите го обградили и опитали да го задържат, той открил огън срещу тях. Те отговорили с предупредителна стрелба. Тогава чули изстрел, с който Зайков най-вероятно се е самоубил. Това съобщи по-рано на брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Савов бе категоричен, че сега, когато Зайков вече не представлява опасност за обществото, трябва безпристрастно да се разрови целият случай.

"МВР трябва да излезе и да даде информацията на хората такава, каквато е в действителност. Те имат право да знаят истината", допълни той.

По думите му реален отговор обаче ще се получи едва тогава, когато започне по-мащабно разследване на бизнеса, с който се е занимавало семейството.

"Интересно е как един човек, извършил подобно престъпление и укривайки се 20 дни от органите на реда, накрая се самоубива с ловна пушка... Това определено подлежи на доказване. Тъй като Зайков беше изтеглил всичките си финансови средства, аз лично смятах че този човек отдавна вече не е на територията на България", отбеляза криминалистът.

Стоян Зайков беше в неизвестност от 10 май, когато бе открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който бил братовчед и съсед на Зайков. По данни на МВР жертвата, убита с ловна пушка, е била сред разпитваните след изчезването на заподозрения за побоя и убийството на половинката си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase