Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Униформените не са стреляли по посока на издирвания за две убийства в Костенец Стоян Зайков, а са произвели само предупредителни изстрели. Според данните към момента Зайков се е самоубил. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов на брифинг на мястото на инцидента.

Още по темата

Зайков е бил засечен в местност край Долна Баня, но при опит да бъде задържан е открил огън срещу полицаите. Те са отговорили с предупредителна стрелба. След това се чул изстрел, като най-вероятно лицето се е самоубило, обясни МВР шефът.

Според информацията към момента Зайков е разполагал с някакъв вид гладкоцевно огнестрелно оръжие.

Вътрешният министър обясни, че е разговарял със служителите и според тях изстрелите, които са произвели, не са били по негова посока. Министърът обясни, че органите на реда са предприели действия по отвличане на вниманието, след като повече от две седмици не успяваха да заловят заподозрения.

Няма данни Зайков да е имал помагачи, каза още Младен Маринов.

Ден 19 от издирването: Куче улови следа от Чане край Костенец

При операцията няма пострадали униформени, уточни вътрешният министър.

В акцията са участвали екипи на Гранична полиция, СОБТ, КОБРА и други. В момента на място се очаква да дойде група за извършване на оглед, случаят ще се поеме от следовател.

Вътрешният министър каза още, че в двадесетдневната операция по издирването на Стоян Зайков са били използвани абсолютно всички технически средства и нововъдения, сред тях и над 70 фотокапана.

МВР издирваше Стоян Зайков от 10 май, когато тялото на 38-годишната Милена Шишкова беше открито край дома й в Костенец. Всички следи водеха към бившия й партньор Стоян Зайков.

Дни по-късно, на 14 май, братовчедът на Зайков - Валентин Петров, бе открит мъртъв в дома си.

Първата следа от Чане беше уловена от полицейско куче на 17 май. Полицаите намериха и пушката, с която беглецът вероятно е убил братовчед си. Убиецът скрил оръжието в пчелен кошер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase