Снимка: Булфото
fallback

Вече седмица Костенец и селата наоколо са под полицейска блокада, а броят на униформените се увеличи след второто убийство в града. Заподозреният за двете убийства Стоян Зайков-Чане засега е неуловим, а в града вече се говори, че той е набелязал нови жертви. В черния списък влизат хора, около десетина човека, които са в близкото обкръжение на Милена, а за него знаела и полицията, твърди Нова тв. От вътрешното министерство са взели охранителни мерки, за да не бъде застрашен животът им.

Oще по темата
Барети претърсват околностите, а както Dnes.bg писа, вчера бе проведена и акция в близкото село Очуша.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи вчера, че единственото ясно засега е, че вторият убит в Костенец е застрелян на 14 май. Най-вероятно с преправена ловна пушка. В къщата му не е влизано с взлом, има изолирано ДНК, но все още няма резултати от него.

Ще си тръгнем от Костенец, само когато случаят приключи, заяви комисар Иванов.

Той призова да не се злоупотребява и да не се подават недоброжелателни сигнали, както и хората да не предприемат самостоятелни действия в случай, че забележат издирвания мъж.

"Издирването на заподозрения продължава, но за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Полицията реагира сериозно и се проверява всеки един сигнал", подчерта той.

Главният секретар разказа и за акцията в село Очуша.

"Получихме сигнал, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки там на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинната звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител", поясни Иванов.

"В Костенец няма спомен да се е получавала такава ситуация - две убийства. Хората са притеснени особено около местата, където са станали убийствата", заяви кметът на града Радостин Радев.

Издирваният Стоян Зайков най-вероятно е застрелял и братовчед си, за да не бъде предаден на полицията. Това е основната версия, по която работи МВР. Трупът на 42-годишния Валентин Петров бе открит в сряда в дома му в Костенец.

Предполага се, че 43-годишният Чане се криeл на тавана на братовчед си, но се уплашил, че може да бъде посочено местонахождението му и отнел живота на роднината си. Валентин е гръмнат с изстрел в брадата. Оръжието обаче било различно от това, с което Чане убил жена си Милена.

Дни преди да бъде открит мъртъв, Валентин разказа пред медии, че са скарани отдавна със Стоян, защото братовчед му обирал няколко пъти къщата му. Убийството му става въпреки, че Костенец е блокиран от няколко дни от полиция, жандармерия и командоси от отряда за борба с тероризма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Анонимен

преди 4 години

Барети, марети и кубети - всичко е хрус-хрус в тая държавица!

89

Observer

преди 4 години

Е, нема такава държава! Заради една муха, тъпите ръководители извадиха топ! В Костенец има толкова сили на реда, че се прескачат, настъпвайки се по опашките! Срам и позор! Похарчиха милиони за пушилката, която вдигнаха! С една десета от наличния там състав щяха дя го заловят, но се иска акъл! А този *** килъра, сигурно отдавна се е омел от там. Ако има още застрашени, то те ще са застрашени и след година, когато се върне.

88

Adam

преди 4 години

Мале как отвлекоха вниманието от корупцията и артекс на селините:)

fallback