Кадър: bTV

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на 41-годишния Борислав Николов, обвинен за убийството на съпругата си Кремена. Според съда събраните до момента материали по делото обосновават подозрението, че обвиняемият е съпричастен към смъртта на съпругата си. Ако бъде доказана вината, Борислав го чака присъда "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Тялото на 40-годишната Кремена Николова бе открито на 25 февруари в апартамента, където съпрузите живеели под наем. Според обвинението причината за смъртта на жената е мозъчен оток, причинен от множество удари по главата.

Още по темата
Майката на задържания обаче има своя версия за фаталната вечер. Тя твърди, че е отишла в квартирата на сина си и неговата съпруга около час след скандала между двамата. Помогнала да изнесат вещите му, но в никакъв случай не била прескачала пребитата Кремена.

"Кремена беше абсолютно адекватна. Заклевам ви се в най-святото – в сина си. Защото казаха, че едва ли не аз съм я прескочила и съм излязла", заяви Силва Ангелова.

По думите й, в апартамента имало обърната маса за хранене и два стола, а Кремена имала само малка рана на горната устна.

"Но това не значи, че е в безпомощност. Разговаря с мен, а след като ние тръгнахме, тя блъсна външната врата. Много ясно се чу, защото е метална, ние бяхме в асансьора, и се заключи", каза още Силва пред bTV.

Тя заяви още, че синът й провел няколко разговора по телефона с Кремена, след като се прибрали.

"Той каза: Кремена, ще се видим с теб във вторник на делото. Това бяха последните думи и аз го чух това", коментира майката на обвиняемия.

Майката на Борислав твърди още, че пред нея никога не било имало конфликти между двамата. Разбрала за развода едва десетина дни преди фаталната вечер.

Адвокатът на обвиняемия Борислав пък изрази съмнения, че "има голяма вероятност това да не е местопрестъплението".

"Местопрестъплението може да бъде на друго място. Т.е. след излизането на Борко с майка му от апартамента, Кремена съвсем спокойно е могла да излезе някъде", заяви адвокатът Енчо Енчев.

Заключението на съдебната експертиза е, че жената е починала от масивен кръвоизлив в мозъка след множество удари в главата, а според прокуратурата тезата на защитата, че може сама да е излязла, е несъстоятелна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase