Кадър: Нова
fallback

Общинарят Бенчо Бенчев проговори за ареста си в Истанбул, където беше задържан заедно с Митьо Очите преди дни.
"Това, което се тиражира по медиите, не е вярно. Просто така се случи, че попаднах на неудобно място с неудобни хора", каза той пред Нова.

Бенчев, който е от БСП и е зам.-шеф на Общинския съвет в Бургас бе задържан заедно с Димитър Желязков и още седем българи в хотел в Турция. След арестуваните бе и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Oще по темата

Митьо Очите бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол след като групата му бе задържана миналата седмица. По-късно се оказа, че Желязков е стигнал до Истанбул с колата на Бенчев и се е настанил в стая на негово име.

Общинарят обаче твърди, че това не е истина и той познава бегло Митьо Очите.

"Далечни познати сме", каза Бенчев и допълни: "Нямам двойно счетоводство. Нищо незаконно не съм направил".

Несрин Узун също обясни, че информациите за него са силно преувеличени, но отказа да дава изявления. Според данните на прокуратурата именно той е направил резервацията за Очите.

"Към този час няма повдигнати обвинения, тепърва прокуратурата в Бургас започва досъдебно производство за лично укривателство", коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя потвърди, че Несрин Узун е направил резервациите за стаите в турския хотел на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев. "Няма регистрация на името на г-н Желязков, но той е бил установен в тяхна стая, което за нас е достатъчно доказателство, че са целели неговото укриване", каза още Арнаудова.

От БСП пък призоваха Бенчев да подаде оставка, въпреки че не е член на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Бат Бойко

преди 5 години

Почнахме борбата с корупцията,за която Нинова мечтаеше.

80

Жибор

преди 5 години

Ако бе заловен в България,червената преса щеше да напише:"Британския агент Матю Очите отвлече общински съветник и бивш депутат,народната милиция освободи заложниците а коварния мерзавец се издирва."

79

Анонимен

преди 5 години

хмдам бенчо и очите смъркали заедно кока и рекетирали наред.

fallback