Снимка: Булфото

Жестоко убийство в началото на сезона в Слънчев Бряг. 54-годишен бизнесмен беше хладнокръвно разстрелян от 37-годишния Михаил Станчев в центъра на курорта.

С опасност за живота е 22-годишната му приятелка, която е била с него в паркиран до хотел в курорта луксозен автомобил. Момичето е дъщеря на шефа на полицията в Дряново. Извършителят е задържан при опит да напусне страната ни в посока Турция.

Според окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев доказателствата по делото сочат, че убийството е извършено заради проява на ревност от страна на 37-годишният Станчев.

Още по темата

"Пострадалото момиче и извършителят на убийството се познават и са имали любовни взаимоотношения. Убитият бизнесмен е бил работодател на момичето. Той постоянно я е ухажвал - водел я е на вечери и ѝ е давал подаръци. За по-малко от 24 часа убийството беше разкрито", подчерта окръжният прокурор пред  Bulgaria ON AIR.

По думите му събраните доказателства би трябвало да издържат пред съда и извършителят трябва да получи адекватна присъда.

"Все още не се знае дали е имало план за извършване на деянието. Назначени за множество експертизи. Все пак авторството на убийството не може да бъде поставено под съмнение. 37-годишният Михаил Станчев трудно обяснява действията си спрямо момичето и защо прострелва и нея", категоричен е Георги Чинев.

Журналистът Стефан Ташев смята, че полицията и прокуратурата трябва да бъдат похвалени за бързата реакция, но въпреки това убийство в началото на туристическия сезон не говори добре за страната ни.

"Няма как това да е поръчково убийство, защото изпълнението е доста аматьорско. Има доста нелогични неща, но може би този човек е бил в състояние на афект и не е мислел трезво", уточни Ташев в "България сутрин".

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма е на мнението, че този инцидент по никакъв начин няма да повлияе на туристическия сезон.

"Ставаме свидетели на друг проблем - работодател използва свой работник. По какъв начин ние защитаваме кадрите в туризма от работодателите им? Това е трагичното в случая. Тук става въпрос за сексуално насилие, а стрелецът е отишъл да се саморазправи", отбеляза още експертът.

.Извършителят беше заловен с оръжие и боеприпаси при опит за бягство в Турция – той е с чисто криминално минало. Застрелял жертвата си от упор, след което стрелял по момичето, което се опитало да го спре.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев сподели, че предстои на задържания Михаил Станков да бъде повдигнато обвинение за квалифицирано убийство и опит за убийство, за което се предвиждат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживот без право на замяна.

Полицията все още издирва свидетели на екзекуцията и хора, които могат да дадат сведения за връзката и взаимоотношенията между стрелеца, жертвата и простреляната Симона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase