Снимка: Reuters
fallback

Шофьорът на вана, който се вряза в тълпа хора в германския град Мюнстер днес, причинявайки смъртта на трима души, преди да се застреля сам, бил 49-годишен германец, страдащ от психични отклонения.

Мъжът се казва Йенс Р. и е от Мюнстер, графичен дизайнер по професия.

Няма мигрантски произход, нито данни да е екстремист, нито да се е ислямизирал.

Има данни, че е имал психични проблеми и преминал преди години психиатрично лечение.

Преди време той направил опит за самоубийство, съобщи обществената телевизия Цет Де Еф (ZDF).

Oще по темата
Домът на извършителя е бил обискиран за наличие на оръжие и експлозиви.

Полицията сега проверява някои съобщения, че във вана е имало още двама души, които са избягали преди автомобилът да налети на хората в заведението на площад в града.

Служителите са намерили и съмнителен предмет във вана.

Ранените от атентатора са поне 20, шестима от които в тежко състояние.

"Нашите мисли са с жертвите и техните семейства", заяви в "Туитър" Улрике Демер, говорителката на германския канцлер Ангела Меркел и нарече станалото днес "ужасни новини".

Министърката на правосъдието Катарина Барли благодари на службите за спешна помощ и призова да се направи всичко, за да се разкрие причината за станалото.

Мюнстер е един от най-големите университетски градове в Германия.

Там учат над 50 000 студенти. В центъра на града има многобройни барове, ресторанти и културни обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

175

Анонимен

преди 6 години

Какво се косите? Психиатрите, правозащитните организации и джендърите ни светнаха, че психото се лекува сред хората и не трябва да им нарушаме правата. Да ни притесняват, плашат, убиват, осакатяват. В един блок в София нападна в гръб и рита в кръста малко дете, поведено от майка си за училище. Трескаше по вратите на съседите и ги плашеше. И нищо не могат да му направят. Друг преследваше семейството на бивша МИС. ТОЛЕРАНТНОСТ.

174

Додо

преди 6 години

Не е нито германец, нито е с психично отклонение, а поредния мюсюлманин (в случая кюрд) тръгнал да извърши повика на Корана избивайки така омразните не неверници! В 2018 е доста трудно да се скрие истината, но на властите в Германия явно не им пречи да опитват!

173

Анонимен

преди 6 години

Властите да разследват информацията от всички камери в района за повече данни за атентаторите убили Йенс и скочили от буса.

fallback