Снимка БГНЕС

Новак Джокович се изказа много ласкаво по адрес на своя най-голям конкурент – Рафаел Надал. Снощи двамата се изправиха един срещу друг на демонстративния турнир „Six Kings Slam“, като Джокера триумфира в два сета. Това бе и последният сблъсък помежду им, тъй като Надал ще прекрати кариерата си в края на сезона.

„Важното не бе кой ще спечели, а да се насладим максимално на последния мач помежду ни. Играли сме един срещу друг повече от 60 пъти, така че в мачовете срещу Рафа чувството винаги е по-различно. Винаги е специално да играя срещу него, като това чувство се усилваше с наближаването на края на кариерите ни“ – каза рекордьорът по титли от Големия шлем на пресконференцията след мача.

„Отново видяхме пословичния му дух на боец и неговата непримиримост. Пласира няколко невероятни уинъри и показа защо е Рафа Надал – легенда и икона на нашия спорт. За мен беше чест да споделя корта с него за последен път“, добави сърбинът.

Джокович разказа и един интересен спомен с Надал от преди 13 години.

Още по темата

„С Надал си прекарахме много добре в Колумбия, когато за пръв път играхме там през 2011 г. Имахме възможност да прекараме доста време заедно извън корта в период, в който съперничеството помежду ни вече беше доста интензивно. Разговаряхме за живота, тениса и много други неща. При съперничество като нашето е много трудно да се случи нещо подобно и затова тези моменти са наистина ценни“.

Рекордьорът по титли от Aустрелиън Оупън коментира и факта, че съвсем скоро ще бъде единственият останал представител на „Голямата четворка“ в Тура: „Съревнованието с Надал ще ми липсва. Играли сме един срещу друг навсякъде, където можете да си представите. Съперничеството ни беше много оспорвано, а когато добавите Роджър Федерер и Анди Мъри, трябва да си дадем сметка какво невероятно наследство оставяме след тези 20 години“, пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase