Снимка БГНЕС, архив
fallback

Новак Джокович се класира за своя 18-и четвъртфинал на Откритото първенство на Франция по тенис, след като пречупи съпротивата на Франсиско Серундоло с 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3. Срещата продължи малко над четири часа и 35 минути.

На "Филип Шатрие" световният номер 1 изигра почти перфектен първи сет, в който даде само един гейм на аржентинския си съперник. След третия гейм на втората част обаче Ноле поиска медицински таймаут заради проблем в коляното. Това оказа влияние на сърбина, който трябваше да отразява цели седем точки за пробив пред Серундоло в рамките на три сервис гейма. В крайна сметка, Джокера се пропука в 12-ия гейм и статуквото бе изравнено. 27-ият в световната ранглиста аржентинец имаше нужда от само един пробив в третата част, за да поведе в резултата. Серундоло дръпна с брейк и в четвъртия сет, но ситуацията на корта се промени в осмия гейм, когато Джокович намери сили да изравни. Номер 1 в мъжкия тенис започна да се движи по-добре, докато съперникът му правеше повече грешки, което доведе до изравняване на сетовете. В началото на решителния пети сърбинът стартира с брейк, но моментално загуби предимството си. Серундоло обаче се пропука още веднъж в края на частта и загуби титаничния сблъсък с действащия шампион.

Джокович спаси 15 от 19-те възможности за пробив пред Серундоло. Той направи една непредизвикана грешка повече, както и 16 уинъра по-малко от аржентинеца, но въпреки това съумя да се промъкне до четвъртфиналите след още една петсетова драма във френската столица.

Победа номер 370 в турнирите от Големия шлем прати Джокера в последните осем на Ролан Гарос, където го чака победителят от мача между Тейлър Фриц и двукратния финалист в Париж Каспер Рууд. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 седмици

За операцията в Югославия имаше решения на Съвета за Сигурност към ООН т.е. това не беше самостоятелна акция на Щатите. За ваше сведение Русия и Китай не посмяха да гласуват "против", а "въздържал се", защото доказателствата за сръбските зверства бяха смазващи. А за раковите заболявания може да обвинявате другарите от Политборю, които до последно криха за аварията за Чернобил и принуждаваха българчетата да маршируват под радиоактивния дъжд на 1-ви май!!!

29

До 27

преди 3 седмици

Нарича се справедливост. Сърбите бяха агресори и си получиха заслуженото, както ще се случи и с руснаците (дай Боже!). Съвестно ми е единствено за децата, които не са виновни, че са се родили в подобни зверилници.

28

До 22

преди 3 седмици

Отлично казано. Сръбският пpocтак е най-голямото недоразумение в тениса. Класа с пари не се купува. Елементарен.

fallback