Снимка БГНЕС

Откритото първенство на Франция спира феновете да пият алкохол по трибуните в опит да се сложи край на необузданото поведение на феновете, съобщи директорът на турнира Амели Моресмо.

Това се случва, след като белгиецът Давид Гофен беше наплют с дъвка по време на мач срещу французина Джовани Мпетеши Перикард.

В сряда пък защитаващата титлата при жените Ига Швьонтек помоли феновете да пазят тишина по време на точките и да не крещят като луди.

„На първо място, щастливи сме, че хората са много ентусиазирани да гледат тенис и да бъдат част от мачовете, показвайки чувства и емоции", каза Моресмо.

„Но определено има граници, които не трябва да се прекрачват. Няколко неща трябва да бъдат поставени на място." Тя добави: „Алкохолът беше разрешен досега на трибуните – но това приключва."

Въпреки че алкохолът ще бъде забранен на трибуните, той ще продължи да се предлага в залите и около терена. Освен забраната за алкохол на трибуните, Моресмо каза, че съдиите на столовете ще бъдат по-стриктни в изискването за уважение „към играчите и към играта".

Мерките за сигурност са засилени, а нарушителите ще бъдат установявани и предупреждавани да се успокоят, пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase