Снимка Туитър

За една нощ, с един жест, мразеният в САЩ Новак Джокович покори Америка.

А тази нощ беше изключително специална за Ноле, след като той за пореден път пренаписа историята на тениса, пише Tennis.bg. Надигравайки Даниил Медведев на финала на US Open той завоюва своята рекордна 24-та титла от Големия шлем, с която до голяма степен прекрати споровете кой е най-великият играч в историята на тениса.

24 беше изключително знаково число за баскетбола през последните две десетилетия. Именно с този номер играеше легендарния Коби Брайънт, който си отиде от този свят на едва 41 години, след фатален инцидент с хеликоптер. С него загина и талантливатата му дъщеря Джиджи. Джокович и 5-кратният шампион на NBA имаха силна приятелска връзка.

Сърбинът почете паметта на Коби по време на награждаването, носейки тениска с неговия лик. Върху нея ясно се виждаше изписана крилатата фраза "Mamba Forever", която увековечи невероятния шампионски манталитет и жажда за усъвършенстване, което караше Черната Мамба да тренира повече от всеки друг играч в Лигата на извънземните.

"Реших да направя това преди около седмица, ако имам шанс да спечеля турнира. Не го бях споделял с никого, когато помолих моите хора да направят тениската. Коби ми беше близък приятел. Говорихме много с него по темата за шампионския манталитет. Това се случваше, докато се борех с контузия и се опитвах да се завърна обратно на корта. Брайънт беше един от хората, на които разчитах най-много и винаги беше на линия за съвет. Случилото се с него и дъщеря му ме нарани много дълбоко. 24 е номерът на фланелката, която той носеше, когато стана легенда на "Los Angeles Lakers" и световния баскетбол. Помислих си, че това би бил един много хубав символичен жест, с който да почета всичко направено от него", заяви Ноле на церемонията по награждаването и получи признание.

Всички станаха на крака, а Америка беше покорена.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase