Снимка: Reuters
fallback

Рафаел Надал е новият стар шампион на "Ролан Гарос"! Матадора успя да победи Доминик Тийм на финала след 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 и по този начин грабна своя 12-и трофей от този турнир и 18-и на турнирите от "Големия шлем".

Днешният финал бе своебразно повторение на миналогодишната битка за трофея между двамата, но австриецът отново бе безпомощен пред Краля на клея и в крайна сметка се оказа в губещата позиция, но все пак може да бъде доволен, че защити точките си от преди година.

Титлата е 82-а за Рафа през неговата кариера и втора през тази година. Той спечели последните три издания на турнира и доминацията му на френска земя не спира. С трофея си днес Матадора подобри собствения си рекорд от брой трофеи в надпреварата.

Четете подробности за финала на "Ролан Гарос" в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 4 години

Откакто публикуваха списъка на спортисти взимали допинг с разрешение, а в него бяха Рафаел Надал и Серина Уилямс, Надал ми падна много в очите.

28

Анонимен

преди 4 години

До Хасо 25Да твърдите че ако мача бил в понеделни или може би най-добре във вторник резултата щял да бъде друг значи че нищо не разбирате от тенис.Няма да обяснявам ЗАЩО такова твърдение е НЕСЪСТОЯТЕЛНО защото сте *** българета.Вижте си премиера и ........толкова.Селянин от Банкя с килийно образУвание.Тоя е ваше огледало.

27

:D

преди 4 години

До ПетърчоТова е ниво на тениса (както го наричаше др. Тодор Живков - високо спортно майсторство), което ограниченото ти мозъче не е в състояние да осъзнае. Продължавай да терзаеш злобната си душица, но внимавай от напъване да не получиш хемороиди или да скъсаш някое сухожилие. :D

fallback