Снимка: Reuters
fallback

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изпадне от Топ 20 на световната ранглиста.

Това ще стане заради загубата от японеца Кей Нишикори на 1/4-финалите в Бризбън. Самурая спечели мача със 7:5, 7:5 и така нашенецът не успя да защити точките си от миналия сезон, когато стигна до 1/2-финалите.

Oще по темата

Поражението означава, че Димитров ще се смъкне с две позиции и от новата седмица ще се намира на №21 в класацията на АТР. Точно преди година Гришо беше №3 в света, което си остава и рекордното му класиране.

Освен това българинът изпада от Топ 20 за първи път от 25 септември 2016 г., когато отново беше №21.

Лошото сега е, че това се случва малко преди началото на Откритото първенство на Австралия.  

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 5 години

Дебелашко заглавие,достойно за жълтата преса! Такива са и коментарите на дежурните комплексари,такива са и на дежурните руски *** плюещи държава, власт,че и спортисти при всеки случай!

51

Маги

преди 5 години

И още нещо...дали отпадането на Вавринка от Агут, предизвикват такива цинични коментари изпълнени с омраза, в родината на Стан? Не, и обяснението е просто-не са българи!Типична черта на българите когато някой е успял, да го мразят и оплюват! Ми жалки сте! Постигайте и вие! Ако можете!

50

Маги

преди 5 години

Заменете заглавието, защото е леко цинично. Думите "излетя" и "поражението", са незаслужени за тенисист като Григор Димитров! Имайте уважение към това, което е бил и е правил. И работете поне малко като него, защото при победа бащи много, при загуба една майка само!

fallback