Снимка: Булфото

Григор Димитров ще направи дълга пауза от турнири след слабите резултати и изненадващите загуби в последните три турнира. Той ще почива 20 дни преди следващото си изпитание, пише "България днес".

Гришо изненадващо отпадна в неделя вечер от френския ветеран Жереми Шарди в Маями и пропусна златна възможност да атакува третото място в световната ранглиста.

Поражението застрашава четвъртото място на Димитров в световната ранглиста. Той може да бъде изпреварен от намиращия се в блестяща форма Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) или от Александър Зверев (Германия), ако двамата стигнат по-напред в Маями.

Така следващото изпитание пред българина ще бъде неговият "домашен" турнир в Монте Карло. Гришо живее от няколко години в Кралство Монако и точно там се очаква той да се готви до старта на надпреварата от сериите Мастърс на 16 април.

От началото на годината Димитров има 11 победи и 6 загуби, но в последните четири двубоя записа три поражения. След загубата в Маями туитър беше залян от възмущение и абсурдни догадки защо българинът играе на подобно ниво.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase