Снимка: БТА

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия и се завръща у нас, за да защити титлата си от турнира в София. Междувременно на книжния пазар от следващата седмица се появява първата биографична книга, посветена на трудния, но много успешен път на Григор - от кортовете в Хасково до третото място в световния тенис.

Писателят Любомир Тодоров е автор на книгата "Григор Димитров - гордостта на България". Той гостува в "България сутрин", за да сподели любопитни подробности около произведението си.

"Една от задачите на биографията е да запали младите и да видят колко много труд трябва да се положи, за да стигнеш до върха. Григор заслужава тази биография", каза писателят и спортен журналист.

Той уверено отбеляза, че знае всичко за Григор Димитров и разкрива много любопитни факти в биографичната книга. Един от тях е как хасковлията е получил името си и защо не се казва Господин или Георги.

Друг любопитен момент, който авторът разкрива в книгата си, е как през 2003 г. Димитров е щял да изпусне първия си финал заради катастрофа в пряспа в Швеция.

"Наблегнал съм повече на спортно-техническата част, но без да се преразказват мачове", каза още гостът в студиото на Bulgaria ON AIR, който е събрал мнения от известни личности за Григор Димитров.

В книгата има отделна глава и за всичките му треньори. Любомир Тодоров е категоричен, че настоящият треньор на Гришо - Дани Валверду показва, че до момента е най-успешният.

"Ние сме максималисти, но когато искаме нещо от другите, а не от себе си. Григор направи много на Australian Open", категоричен бе писателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase