Снимка: Reuters
fallback

Хърватинът Марин Чилич се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като в решителния пети сет на четвъртфиналната му среща с Рафаел Надал испанецът се отказа заради травма. 

В момента, в който мачът приключи, резултатът бе 3:6, 6:3, 6:7(5), 6:2, 2:0 в полза на Чилич. Така в спора за място на финала поставеният под номер 6 в основната схема Чилич ще играе с непоставения британец Кайл Едмънд, който по-рано днес победи в 4 сета Григор Димитров.
 
Срещата започна по-добре за поставения под номер 1 Надал, който взе първия сет с 6:3, а във втория водеше с 3:2 гейма с пробив, но в този момент Чилич подобри видимо играта си и реализира два поредни пробива, за да изравни сетовете на 1:1.
 
Третият сет в мача бе най-оспорваният, като в него се стигна до тайбрек. Изненадващо в него и двамата тенисисти допуснаха много непредизвикани грешки, но Надал показа по-здрави нерви и успя да го вземе със 7:5 точки.
 
В началото на четвъртия сет се появиха и проблемите на Надал, а испанецът поиска медицинско прекъсване при 3:1 в позла на Чилич. Световният номер 1 се завърна на корта, но си личеше, че играта му вече не е същата. В началото на петия сет болките на Надал в левия крак станаха още по-силни и испанецът явно куцаше по корта. Без особени проблеми Чилич взе първите два гейма в сета, което накара Надал да предаде мача след почти 4 часа игра.
 
Преди този мач Надал бе спечелил последните си пет мача с Чилич.
 
Вижте видео от мача в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Бръчков

преди 6 години

Ако Гришо имаше повече воля и концентрация , при тези обстоятелства с отпадането на Надал , можеше да е финалист....

6

До Гошко

преди 6 години

Виж сега, да не се контузваш е умение и е свързано почти на 100% с тренировките и с това, колко се пренапъваш в турнирите, за да ги спечелиш. Не е тайна, че тези дето печелят големите турнири, успяват с прекалено напъване, което води до контузии много често. Не случайно те рядко участват в турнири под Мастерс - необходимо им е време да възстановят тялото си от прекомерното напрягане. Това споре дмен е погрешно, но за повечето хора ги прави велики. Нормалните обстоятелства са да са контузени.

5

Гошо

преди 6 години

До 1Слушай сега, нека бъдем обективни. При нормални обстоятелства, когато Надал е здрав и играе около и над 80% от възможностите си, нито Григор, нито Чилич, нито Едмънд имат някакъв шанс във формат 3 от 5 сета. За жалост контузиите го преследват от дълго време ,а и не е първа младост вече .Но нищо, успех му пожелавам на Надал , както и на всички останали, нека по- добрия победи.

fallback