Снимка: БТА
fallback

Бившият номер 1 в тениса Новак Джокович призова за повишаване на наградните фондове на турнирите. Това стана по време на специална пресконференция на Откритото първенство на Австралия, на която присъстваха още Роджър Федерер, Анди Мъри и Рафаел Надал.

След встъпителните слова Джокович помоли официалните лица да напуснат залата и изнесе кратка реч пред спортистите и преводачите, съобщава БТА.

По думите на сърбина, тенисистите заработват по-малко в сравнение с други спортисти и апелира своите колеги да се борят с тази несправедливост.

Джокович стигна по-далеч и излезе с конкретно предложение - създаване на независим от АТП профсъюз на тенисистите, който да се ангажира с тези въпроси.

30-годишният Джокович е първият тенисист, който премина границата от 100 милиона долара от наградни фондове през кариерата си. Идеята на Джокович съвпадна с намеренията на организаторите на Откритото първенство на Австралия да удвоят наградния фонд на турнира и през следващите пет години и той да нарасне на повече от 100 милиона австралийски долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Нормално е!

преди 6 години

В челната стотица няма беден тенисист.Както и във всеки дуг спорт има Турнири за майстори -Мастърс и Чалънджъри и Фючърси за кандидати за слава.Както във футбола не можеш да сравниш доходите на тези от Верея с тези на Реал.Има спортисти и спортисти.М/увпрочем О.Станойчев с 3 седмици на 96 място прекрати кариерата си с около 500,000 долара.А във футбола също фалират от безпаричие.Ярък пример ЦСКА.И ако се появи спонсор ,продължават.Спорта стана супер комерсиален.Но на върха осигуряваш живота си!

15

Фенъ

преди 6 години

Спорта нали е хоби, за здраве и за кеф? Направиха от спорта бизнес, ся реват. Не се наядоха ей!

14

Телепат

преди 6 години

До АловТук не става въпрос, за тези които изкарват милиони. В ATP има стотици тенисисти, които едвам свързват двата края - буквално. Докато при футболисти, баскетболист и разни други отборни спортове, спортистите получават пари, но не се грижат за пътувания, хотели, масажисти, лекари, то при тениса те трябва да плащат за всичко това от джоба си. Ако е изкарал 50 000 долараза годината, ще трябва да седи в мизерни дупки и да яде МакДоналдс.

fallback