Снимка: БТА

Бившият номер 1 в тениса Новак Джокович призова за повишаване на наградните фондове на турнирите. Това стана по време на специална пресконференция на Откритото първенство на Австралия, на която присъстваха още Роджър Федерер, Анди Мъри и Рафаел Надал.

След встъпителните слова Джокович помоли официалните лица да напуснат залата и изнесе кратка реч пред спортистите и преводачите, съобщава БТА.

По думите на сърбина, тенисистите заработват по-малко в сравнение с други спортисти и апелира своите колеги да се борят с тази несправедливост.

Джокович стигна по-далеч и излезе с конкретно предложение - създаване на независим от АТП профсъюз на тенисистите, който да се ангажира с тези въпроси.

30-годишният Джокович е първият тенисист, който премина границата от 100 милиона долара от наградни фондове през кариерата си. Идеята на Джокович съвпадна с намеренията на организаторите на Откритото първенство на Австралия да удвоят наградния фонд на турнира и през следващите пет години и той да нарасне на повече от 100 милиона австралийски долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase