Снимка: Reuters
fallback

Григор Димитров си пожела да покаже добра игра и на финала на тенис турнира от сериите "Мастърс". Големият финал ще е тази вечер, а съперник на българина ще е Ник Кириос.

Гришо се класира за първи път в кариерата си за финал от сериите "Мастърс" снощи след като отстрани Джон Иснър на полуфинала.

"Смятам, че това е добра крачка напред", коментира победата си Димитров и допълни, че да играеш на финал винаги е прекрасно чувство.

"Всеки играч се стреми към това. В момента аз вървя стъпка по стъпка и изграждам своята увереност и подобрявам играта си. Старая се да правя това почти всеки път, когато започвам нов турнир. Чувствам се отлично, тялото ми е се справя добре с натоварванията. Смятам, че играя добър тенис, а това винаги е от полза", каза още той, цитиран от gong.bg.

Oще по темата

Гришо обясни и че полуфиналът е бил един от онези мачове, в които трябва да бъдеш търпелив и това е бил ключът към победата.

"Искам да продължа да вървя в правилната посока", каза Димитров по повод днешния сблъсък.

Кириос, срещу когото се изправи българинът, също коментира шансовете си за успех на финала.

"Това че съм за пръв път на финал на Мастърс 1000 не ме превъзбужда прекалено. За мен това е един мач. Ще изляза на корта с идеята да бъда конкурентноспособен, да сервирам добре, да играя добре и да бъда агресивен. А каквото трябва да се случи, ще се случи", сподели австралиецът.

И Кириос, както и Димитров спечелиха своите полуфинални срещи в два сета, завършили с тайбрек.

"Смятам, че в тайбрека предимство има тенисистът, който сервира по-добре. Макар че в първия полуфинал /б.р. Димитров – Иснър/, не беше така. Чувствам се добре в подобни решителни моменти и знам, че ако сервирам добре, имам нелоши шансове да спечеля", добави Кириос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Костов

преди 6 години

До Анонимен 10: Смешникът се ти, драги, защото си АНОНИМЕН. Страхливец, който не смее да си напише името. Ако ти, неуважаеми, си поне на 500 място , или дори 1000 в световната класация на тенисистите, можеш да употребяваш такъв език. Иначе млъкни и уважавай човекът, който винаги е казвал че е БЪЛГАРИН и благодарение на който и деца и възрастни от чужбина чуват и научават повече за нашата страна! Ясно ли ти е???

11

Костов

преди 6 години

Стига, бе омразници (хейтъри)!!! До какво ниво е стигнал всеки АНОНИМНИК от всичките оплюващи Григор . Срам ме е, че и вие сте българи и мразите всеки, който се е издигнал със собствен труд и талант! ПОЗОР!!!А и защо всички, които са с отрицателни коментари са АНОНИМНИ. Дори тук ли ви е СТРАХ да си напишете имената??? Аз съм сигурен, че ако някой разбирач напише отрицателно мнение и напише някакво име, то няма да бъде неговото. И пак ще се прояви като СТРАХЛИВЕЦ!!!

10

Анонимен

преди 6 години

Гришо смешника. Със заблудените по-долу ще се пишем след полунощ.Ама тогава ще сте се скрили в миша дупка.

fallback