Снимка: БТА
fallback

Григор Димитров се класира за втори път след 2014 година за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис след успех над участващия с "уайлд кард" Денис Истомин (Узбекистан) с 2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1.

Веднага след срещата нашето момче сподели и впечатленията си от успеха.

"Денис игра великолепно в турнира, победи Новак Джокович. Знаех, че ще излезе на корта и ще търси риска още от първата точка. Той игра отлично в първия сет, не можех да направя много повече, за да му се противопоставя. Аз обаче останах спокоен, концентрирах се върху себе си, защото знаех, че мога да спечеля. Просто трябваше да намеря пътя за това", заяви Димитров и посочи тайбрека във втория сет като повратен момент в мача.

"В третия и в четвъртия сет повиших още нивото си на игра. Бях агресивен, накарах го да се движи, използвах добре всяка възможност. Доволен съм от победата", коментира Димитров.

На четвъртфиналите 25-годишният хасковлия ще се изправи срещу Давид Гофен (Белгия).

Още новини от Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Момиче

преди 7 години

Както винаги, коментарите взеха да се превръщат в обиди между няколко души.Аз се присъединявам към похвалите! Браво на Гришо! Гордея се, че е българин! Пожелавам му успех и сили да спечели финала. Дори и това да не стане, пак ще продължа да му се радвам и да му стискам палци. После пък го чакаме в София! Дано вземе и нашата титла! А иначе като жена искам да кажа, че в момента няма друг такъв тенисист - и млад, и издръжлив, и интелигентен, че и красив. Всичко това може да е само един българин!

15

Анонимен

преди 7 години

До *** 16Много точне ник си избрал.Дори не можеш да си представиш как ти приляга, ***.

14

Тъпанар

преди 7 години

До 15...Да живеят анонимните "удачници" тогава...Виж ми никнейма, закачи си го на себе си и го умножи по 100 - успех. Ще получиш резултат, близък до потенциала ти...И като спортен разбирач, и като психолог и като човек...

fallback