Снимка: Reuters
fallback

Григор Димитров се срина до 16-тото място в класацията на АТР, слезд като отпадна още в трети кръг на Уимбълдън и по този начин не успя да защити спечелените 720 точки от достигането си до полуфиналите през 2014-а.

За първата ни ракета, който през този уикенд ще вземе участие в двубоя между България и Люксембург от Купа "Дейвис", това е най-ниското му класиране от 15 месеца насам, след като за последно заемаше тази позиция на 21 април 2014 година.

Добрата новина за Григор е, че до края на настоящия сезон ще има да защитава по-голям брой точки единствено на предстоящия Мастърс в Монреал, където преди година спечели 360 точки с достигането си до полуфиналите.

Най-добрите български тенисистки, Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева, не успяха да запишат победа в тазгодишното издание на Уимбълдън, отстъпвайки още в първи кръг срещу Белинда Бенчич и Силвия Солер-Еспиноса, но това не доведе до сериозни размествания в ранглистата им.

Пловдивчанката отбелязва минимален спад с една позиция до №42 в подреждането, докато втората ни ракета дори се изкачва с две места напред и вече се намира под №96 в ранглистата.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

Сринал се е джурналисто, дека е драскал тази глупот.

12

Анонимен

преди 8 години

На негово място много хора щяха да леят пот на корта денонощно, докато стане тяхната работа. А нашият манекен се размотава наляво-надясно и се занимава с всякакви глупости, но не и с тенис. Без да го хване някой цербер и да му наложи драконова дисциплина, ще продължава да гони спортните коли, но все по-назад в ранглистата!

11

Венелин

преди 8 години

Както не веднъж съм писал - Григор се превръща във Валери Божинов на тениса.

fallback