Снимка: Ройтерс
fallback

Григор Димитров успя да спечели третата си титла от ATП турнир в кариерата си, след като днес триумфира в надпреварата в румънската столица Букурещ.

Oще по темата

Българинът за пореден път показа голямото си израстване и вече постави още един трофей в своята витрина. Тя до преди днешния финал бе красена с титлите от Стокхолм и Акапулко.

Той надви на финала в турнира от сериите ATП 250 миналогодишния шампион Лукаш Росол след 7:6 (2), 6:1 и по този начин го детронира.

Освен шампионския трофей хасковлията си осигури и чек за 77,315 евро и 250 точки за световната ранглиста, благодарение на които ще се върне на рекордното си 14-о място в ранглистата. Ако вчера пък Кеи Нишикори бе загубил от Ернест Гулбис в Барселона, тогава Григор щеше да счупи нов рекорд и да е 13-и от утре.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 10 години

Честито .Давай нагоре . Поне спорта да ни донесе радост

37

Свидетел

преди 10 години

А на тези който злобеят, че им препоръчам, ако въобще могат да си го позволят, да се пробват да хванат тенис ракета и да блъснат топката с 200 км/ч... Или поне да гледат някъде тенис от такова ниво на живо, за да успеят да придобият поне малка представа, колко е трудно това, което прави Григор... Като си нямат представа от тенис и не уважават спорта, какво го коментират... ???

36

Свидетел

преди 10 години

Бях на мача и мога да твърдя, че българските фенове си се държаха много прилично. Имаше опънати български знамена, но също така имаше и чешките фенове също си бяха опънали знамената. Да имаше някой с тромба, но той свирна само два пъти. Нямаше селски изяви.... Бих казала че по голямата част от феновете бяха румънци и те бяха тези дето пляскаха на всичко. Накрая дори феновете на Росол пляскаха на Гришо. Накрая на мача Гришо благодари на цялата публика за подкрепата...

fallback