Снимка БГНЕС
fallback

Районна прокуратура-Пловдив протестира 3-годишната присъда на близнаците от Цалапица.

Тя внесе чрез Районен съд-Пловдив в Окръжен съд-Пловдив протест против съдебен акт на Районен съд-Пловдив, с който на 24 октомври 2024 г. е постановена присъда от 3 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим“ спрямо близнаците Борислав и Валентин Динкови. Това съобщиха от Прокуратурата на Република България.

Те са осъдени за това, че в с. Цалапица са спомогнали на Рангел Бизюрев, извършил умишлено убийство на 24-годишния Димитър Малинов.

Oще по темата

На съдебното заседание на 24 октомври 2024 г. в обвинителната пледоария представителят на Районна прокуратура-Пловдив е поискал максимално възможната присъда, предвидена от закона, а именно 5 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

С внесения днес от Районна прокуратура-Пловдив протест се настоява за увеличаване на наказанието на обвиняемите до размера, поискан от прокурора - 5 години лишаване от свобода за всеки един от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Да

преди 1 час

И малко по-долу има новина "Мъж получи 20г.затвор за опит за убийство на полицай"... А, де

15

Иван

преди 2 часа

Тези имат физиономии на серийни убийци. Жалко е, че ще им се размине убийството. Жалко за момчето. Справедливост - никаква.

14

бай Ставри

преди 2 часа

много малка присъда ! но колкото и да е ше станат известни в затвора като близначките

fallback