Снимка БГНЕС, архив
fallback

“Продължаваме Промяната - Демократична България” обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата.

Народните представители на ПП-ДБ подадоха през юли месец сигнал във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата ѝ за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства.

Сигналът включваше данни за извършени престъпления по служба от магистрати и служители на Министерство на вътрешните работи с цел сплашване, оказване на принуда и натиск, имуществени престъпления и други.

СГП на практика абдикира от основните си функции, като дори не намира причина да възложи проверка за събиране на допълнителна информация.

Не става ясно и защо СГП не изисква сведения и обяснения от лицата, цитирани в сигнала, автори на твърденията за нерегламентирани и незаконосъобразни действия на институциите, заявяват от ПП.

"Въз основа на жалбата на ПП-ДБ “Апелативна прокуратура – София” има възможност да отмени решението на Софийска градска прокуратура и да върне с указания за продължаване на действията по събиране на доказателства. Ако и тази прокуратура откаже да действа, ще обжалваме пред съда”./ БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Стефан

преди 1 ден

А сега да видим,Кой ,кой е

29

Анонимен

преди 1 ден

ППДБ разбутаха бърлогата на мафията а ние се събудихме и разбрахме че нямаме държава

28

Анонимен

преди 1 ден

Всяко нещо си има начало и край но тоя път няма да чакаме 30 години ДПС ново начало да се разпадне защото това е началото на края Бащата и феноменалния син заедно потъват заедно с братовчедите ББ и РР В България няма съд няма МВР няма служби но и това ще се промени скоро Дойде Видов ден за мафията

fallback