Снимка БГНЕС, архив

"Не съм нанесъл ударите на Димитър Малинов, за да го умъртвя. Не съм си помислял такова нещо. Не е ставало въпрос за момичета, пари, наркотици или кредити, както четох.

Не съм очаквал че от 4-5 удара може да се стигне до такива фатални последствия".

Това каза в Пловдивския окръжен съд Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Днес започна разпитът на свидетели по делото, но той предпочете да даде обяснения преди всички и изненадващо разказа какво се е случило в нощта на 20 юли миналата година.

По думите му в парка на селото имало барбекю въпросната вечер и той отишъл там. Друг от присъстващите му споделил, че предишния ден Митко го обиждал. Бизюрев не знаел защо, след като за двете седмици, в които бил в България, само два пъти случайно се засичал с младежа и не са се карали.

Като чул какво е говорил за него, Рангел се ядосал и поискал от близнака Борислав Динков да уговори среща с Митко. Малинов казал, че си е вкъщи и могат да го вземат.

"С Борислав се качихме в мерцедеса му и потеглихме. По пътя не е имало замисъл да убия Митко или да се пристъпвам към такива крайни неща", каза Бизюрев.

Той слязъл от колата малко преди къщата на Димитър и изчакал в пресечка. Качили се в автомобила, Митко пътувал на предната седалка. Рангел го питал защо е говорил срещу него. "Отговори ми, че не съм аз човекът, пред когото трябва да дава обяснения и че съм никой за него", твърди Бизюрев.

След като не получил отговор, бутнал Митко 2 пъти в рамото, после го хванал с две ръце и младежът се ударил в дърво. Паднал на земята, изправил се и двамата започнали да се боричкат. По думите на Рангел той е ударил Димитър 4 пъти с юмрук в торса, след което другият мъж се навел и Бизюрев го ударил с коляно в корема.

Митко паднал на земята, Рангел отишъл към него, но пострадалият го помолил да спре, защото го ударил лошо. Бизюрев се качил обратно в колата, но преди с Борислав да тръгнат, видял Димитър да се изправя. По тази причина се върнал да провери какво става. Митко лежал на земята с телефон в ръка.

"Нямаше жизнени функции. Хванах го за раменете, опитах да го свестя, проверих му пулса два пъти, никакъв резултат", върна лентата Рангел. Тогава се върнал при Борислав и двамата отишли до тялото с колата. След като близнакът също пробвал да свести пострадалия младеж, казал на Рангел да вземе телефона му и двамата го изхвърлили в канал до селото без сим картата по идея на Борислав. Тръгнали обратно и шофьорът се обадил на Атанас Гунчев. "Доколкото си спомням му каза да отиде да провери въпросната улица дали има някой. При пристигането ни Атанас ни чакаше там. Размениха си няколко приказки с Борислав, след което той му каза да се маха, да изчезне", заяви Бизюрев.

Двамата с Борислав слезли от колата и шофьорът казал да качат тялото в багажника. По думите на Рангел той не можел да мисли трезво в този момент. Не бил пиян, макар да бил пил 3 малки бири, но бил шокиран от случилото се, пише "24 часа".

Още по темата

След като тръгнали, Борислав се обадил на брат си и му заръчал да вземе кирка и лопата, а по-късно му звъннал отново, за да го насочи към сметище до селото. Щом всички пристигнали там, отворили багажника.

"Валентин видя Митко в колата, отново му проверихме пулса, но нямаше. Вальо попита какво е станало, отговорих, че не знам. Всичко стана много бързо, не повече от минута", разказа Рангел. Двамата близнаци търсели място, където да заровят тялото. Изкопали дупка, Валентин си тръгнал, а другите двама заровили Митко, след което се прибрали.

На другия ден Рангел Бизюрев отишъл на море с приятели. Вечерта Валентин му се обадил, за да му каже, че са нахвърляли боклуци върху дупката.

Подсъдимият разказа, че с Митко се познавали от ученици, но пътищата им се разделили. По думите му след като взели телефона на Димитър, Борислав изтрил информация от него. Категоричен е, че никой от ударите не е попадал в лицето на Димитър, както и че не е заплашвал близнаците.

Делото продължава, очаква се днес пред съда да говорят роднини на Митко, Борислав и Валентин и още няколко младежи от Цалапица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase