Снимка: БГНЕС

Съдът в Бургас остави зад решетките полицая Христо Петров, счупил челюстта на младеж на плажно парти за Джулая. Той е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на студента Владимир Радев.

В залата като свидетел се яви баща му, който опроверга твърдението на МВР, че синът му се е укривал. По думите му веднага, след като е видял снимката си в социалните мрежи полицаят е уведомил прекия си началник за инцидента.

„Веднага след като видя снимката си в социалните мрежи той се обади на прекия си началник и на началника на Районното управление. Началникът му каза - да знам от предния ден. Не смятам, че Христо може да се укрие. Момчето е толкава дисциплинирано, не е агресивно”, заяви Иван Петров.

Бащата настоява и за съдебна експертиза от бургаската болница, където първо е прегледан пострадалия младеж.

„В един от документите пише - разместване на 2-3 зъба! Оттам нататък кога е ходил до Пирогов? Защото пътят е 400 км, всичко става по пътя. Има само една експертиза от Пирогов. Няма нито съдебно-медицинско удостоверение, нито съдебно-медицинска експертиза”, заяви адвокат Петър Димитров.

Защитата застава зад версията, че компанията на пострадалия студент Владимир Радев е провокирала полицая, като са уринирали върху съборената му пица. Били са пияни и дрогирани.

„Шест човека го наобикалят, какво да направи той сам. Това по-голяма гавра от това да вечеряш и да дойдат да ти направят тази мръсотия”, каза адвокат Бойчо Боев.

Държавното обвинение обаче беше категорично, че полицаят трябва да остане зад решетките.

"Предполага се, че са били в някакво алкохолно опиянение предвид, че са се намирали на такова събитие, но това не означава, че дори да така, това е дало основание поведението, както на едната, така и на другата страна да бъде агресивно", заяви прокурор Мария Маркова.

Ако бъде признат за виновен, полицаят може да лежи в затвора от две до десет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase